maanantai 29. heinäkuuta 2013

Portaikkoa ja kylpyhuonesuunnittelua

Taisinkin jo mainita suunnitelmasta sijoittaa portaiden alle säilytystilaa. Koska se tekee portaikosta oman "yksikön", päätin aloittaa siitä. Varmaan muistatte eilisen lähtötilanteen... alaosa portaista on Lundbyn portaat ja yläosa tehty Bilteman tikuista.
 
Ensimmäisenä maalasin portaat valkoiseksi akryylimaalilla. Tarkoitus on juurikin tehdä niistä hohtavanvalkoiset! Portaiden alaosan alle/taakse tein valkoisesta pahvista seinämän. Yläosa jää avomalliseksi.
 

Jätän tuonne portaiden alle vasemman seinän puolelle hieman tyhjää tilaa, näin laatikoiden ei tarvi olla koko portaikon syvyisiä ja portaikon tasanne saa tukea alhaaltapäin keskipalasta. En ole vielä päättänyt laatikoiden syvyyttä, mutta yksi vaihtoehto olisi tehdä ne tikkuaskeista. (Kerron tuossa myöhemmin miksi.)

 
 
Portaisiin tulee tasanne, johon tein laudoitusta Biltema-tikuista. Tarttee varmaan vielä yksi lauta laittaa.

 
Sitten pohdintaan vessa/kylpyhuone.
 
Printtasin täältä muutaman kylppärinseinävaihtoehdon, kokeilin niitä seinää vasten ja päädyin tähän. Muutin sen väriä ja madalsin kuviota hieman. Tässä on vielä tavalliselle paperille printattu koevedos jossa värit on sinnepäin. Kylppärin koko tulee olemaan tuo, ja sinne pitää mahduttaa suihkukoppi, pönttö ja lavuaari. Iik. Hirveesti tekis mieli tehdä takaseinään ikkuna!!!  


Pystytin väliseinän, ja tässä kohdin talon emäntä pyrähti paikalle (onneksi tänään hän oli saanut jo vaatetta päälleen...). Hän oli kovin ihastunut portaikkoon ja sen alle tulevaan säilytystilaan ehkä juuri siksi suostuikin esittäytymään: rouvan nimi on Leila Orvokki.


Kuvasta ei ehkä hyvin erotu, mutta uuden asun lisäksi Leila Orvokilla on nyt teline, jonka avulla hän pysyy pystyssä ;)

Niin, se syy miksi laatikot eivät edes voi olla koko portaikon levyiset, selviää kuvasta. Tuo eteisen kolo on juuri sen verran iso että siitä mahtuu kulkemaan, eikä täysleveää laatikkoa siinä edes saisi auki. (Ja se toinen syy on se että valmiista askeista tulee helpommalla...)

P.S. Juuri äsken katselin Nukkekotiharrastajat FB-ryhmän sivua Bilteman tikuista ja totesin että helpompi olisi ollut tehdä ihan uudet portaat tikuista :) Mutta niinhän sitä sanotaan, että vanhan korjaaminen on aina riski bisnes ja usein kalliimpaa kuin uuden tekeminen. Ja roppakaupalla tuli kokemusta jne jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti